nl-NLen-USde-DE

Biologisch telen, telen zoals de natuur het wil

Biologisch telen van groenten en fruit gaat terug in de tijd; de tijd waarin producten op een natuurlijke wijze konden groeien. Die natuurlijke manier van groeien bestaat nog altijd, maar dan met een meer efficiënte, professionele wijze van produceren. Ook biologisch groenten en fruit worden tegenwoordig geteeld met gebruikmaking van moderne systemen en middelen. Gewasbescherming op biologische wijze bijvoorbeeld. High-tech kassen voor de kasgroenten. Optimale beregeningsinstallaties voor groenten van de vollegrond. Maar wel: altijd volgens biologische principes.

Groenten en fruit met smaak

Die combinatie van natuurlijke groei onder eigentijdse omstandigheden creëert een optimale basis voor het product. Dat krijgt in de biologische teelt langer de tijd in de kas of buiten. Door het ontbreken van chemische middelen in de teelt zijn gifresten er niet bij. Biologische producten ontwikkelen daardoor een andere celstructuur. Die andere manier van werken is te merken. Vooral aan de volle, intense smaak van veel producten. Dat maakt dat de beleving van biologische groenten en fruit op een heel ander niveau staat.

Van die telers zijn er gelukkig steeds meer. Met een groot internationaal netwerk kan Bio World vergaand tegemoetkomen aan elke wens.